QUISOCJO

Loading...

lunes, 28 de abril de 2014

FINS MOLT AVIAT, TITO HASTA MUY PRONTO, TITOFINS MOLT AVIAT, TITO

La fatalitat ha estat obsessionada amb Tito Vilanova, al qual no ha deixat culminar la seva obra com a substitut d’en Josep Guardiola al Barça, i això ha sigut la malaltia que l’ha atacat tres vegades, el càncer, i que amb només 45 anys s’ho ha portat d’aquest món. La seva feina, sigui al costat del Pep o en solitari, era respectada i admirada. Tothom el reconeix com un dels artífexs del millor Barça de la Història del futbol, al costat mateix del Dream Team de Johan Cruyff, el qual va inspirar el joc inigualable del Pep Team. Quan en Tito va sofrir la seva malaltia, la va portar en silenci, dedicat a que aquesta no pogués alterar massa la seva feina, o deixava substituts mentre hi anava cap a hospitals per posar-se bo. Excepte la tercera vegada, l’estiu passat, que va ser la que li va fer adonar-se que era més dura i que per ser entrenador calia dedicació exclusiva, no pas amb el temps compartit en hospitals i la quimioteràpia. Per això, els jugadors van sofrir un duríssim cop amb la seva mort, ja que fa nou mesos que començava la temporada i preparava tot. Només deu mesos quan encara era viu i sa, i ara ja no hi és. Igual que fa una setmana vam tenir la notícia trista de la mort d’un dels escriptors més grans de tots els temps, Gabriel García Márquez, que va colpejar la Cultura arreu del món, ara el planeta sent com se’n va un dels cervells del futbol modern. “El cant dels ocells”, que habitualment se sent al Camp Nou quan hi ha una notícia semblant, ahir sonava amb més emoció que molts anys, i no se’n recordava un dol semblant entre els culers potser quan el 1972 va morir un altre Pep, en Samitier, el primer gran símbol del barcelonisme, que com a molts grans ídols del Barça, hi és al Cementiri de Les Corts, al costat de l’Estadi, amb Kubala i César, d’altres colossos inoblidables. La vida continua, és un tòpic, però és el que voldria en Tito. El seu fill Adrià, al Juvenil B del Barça i amb molt semblant físic amb son pare, potser serà el seu llegat. Gràcies, Tito, per tot això que ens has donat. HASTA MUY PRONTO, TITO


La fatalidad ha estado obsesionada con Tito Vilanova, al que no ha dejado culminar su obra como sustituto de Josep Guardiola en el Barça, y eso ha sido la enfermedad que le ha atacado tres veces, el cáncer, y que con sólo 45 años se lo ha llevado de este mundo. Su trabajo, sea al lado de Pep o en solitario, era respetado y admirado. Todo el mundo lo reconoce como uno de los artífices del mejor Barça de la Historia del fútbol, al lado del Dream Team de Johan Cruyff, que inspiró el juego inigualable del Pep Team. Cuando Tito sufrió su enfermedad, la llevó en silencio, dedicado a que ésta no pudiera alterar demasiado su trabajo, o dejaba sustitutos mientras iba hacia hospitales para ponerse bueno. Excepto la tercera vez, el verano pasado, que fue la que le hizo darse cuenta de que era más dura y que para ser entrenador hacía falta dedicación exclusiva, no con el tiempo compartido en hospitales y la quimioterapia. Por ello, los jugadores sufrieron un durísimo golpe con su muerte, ya que hace nueve meses que él comenzaba la temporada y preparaba todo. Sólo diez meses cuando aún estaba vivo y sano, y ahora ya no está. Al igual que hace una semana tuvimos la noticia triste de la muerte de uno de los escritores más grandes de todos los tiempos, Gabriel García Márquez, que golpeó la Cultura en todo el mundo, ahora el planeta siente como se va uno de los cerebros del fútbol moderno. 


"El canto de los pájaros", que habitualmente se siente en el Camp Nou cuando hay una noticia similar, ayer sonaba con más emoción que muchos años, y no recordaba un duelo similar entre los culés quizás cuando en 1972 murió otro Pep, el Samitier, el primer gran símbolo del barcelonismo, que como muchos grandes ídolos del Barça, está en el Cementerio de Les Corts, al lado del Camp Nou, con Kubala y César, otros colosos inolvidables. La vida continúa, es un tópico, pero es lo que querría Tito. Su hijo Adrià, que juega en el Juvenil B del Barça y con mucho parecido físico con su padre, tal vez será su legado. Gracias, Tito, por todo esto que nos has dado.


No hay comentarios:

Publicar un comentario