QUISOCJO

Loading...

miércoles, 19 de febrero de 2014

INSULTS A CATALUNYA, RESPONDRE’LS O NO INSULTOS A CATALUNYA, RESPONDERLES O NOEl diari d’Internet VilaWeb, en fer una antologia-resum dels insults de tota mena contra Catalunya de periodistes, polítics, escriptors i fins i tot de gent de fa segles, ho va il.lustrar tot amb una imatge del Capità Haddock, el marí amic de Tintin que s’havia fet un especialista en dir-ne tota mena de renecs quan era enfadat, la qual cosa era gairebé sempre. Però el Capità Haddock no seria, del tot segur, d’aquests senyors dels que vaig parlar abans. Perquè una cosa és parlar-ne d’algú que no et cau bé o de gent perversa, però n’hi ha una obsessió de part espanyola que ja cansa, ja és com una mena de disc ratllat, tot i que ja no es fan discos de vinil.lo, els quals encara recordo entranyablement, però tot recordant que si es ratllaven, és a dir, es quedaven embussats al mateix solc, repetint el mateix fragment de la cançó sense aturador, i teníem nosaltres que desembussar-lo. Però els que difamen contínuament a Catalunya no son cap disc de vinil.lo, sinó d’altres elements (sentit metafòric) que son reals i que, si els manquen de raons per guanyar-se el favor d’altres i arribar a ser Presidents o alcaldes, doncs fan el mateix que a l’Europa de l’Edat Mitjana: la culpa era dels jueus, i no van parar fins que els van expulsar de gairebé tot el Continent, excepte si es feien cristians. Això ho van aconseguir amb la Inquisició, i l’espanyola va ser la seva pitjor versió, encara posada (amb tota la raó) pels jueus com a mostra del pitjor racisme que ha sofert l’Humanitat. Ara, els jueus han aconseguit ésser el símbol de la lluita contra el racisme, a partir de l’Holocaust de sis milions d’éssers innocents de la seva raça que van ser salvatgement exterminats als camps de concentració nazis. I gairebé ningú no discuteix, això. No hi estic descobrint res de nou. No sé com arreglar això, no soc Déu. No vull fer-ho amb només bones paraules, no serveix gaire. Ni tampoc amb violència. Només hi espero que no lamentem algun dia una tragèdia semblant amb la del poble jueu. Ni tampoc la que van sofrir els bosnians. Catalunya és un poble pacífic, no pas bel.licista. No s’enfronta a cap doble del Capità Haddock, que almenys, aquest era un paio que parlava de valent, però era només paraules, i fins una flama peruana li feia la guitza tot escopint-li al rostre. Els catalans no seran com una flama del Perú, seran molt més subtils per fer-se respectar.
INSULTOS A CATALUNYA, RESPONDERLES O NO


El diario de Internet VilaWeb, al hacer una antología-resumen de los insultos de todo tipo contra Catalunya de periodistas, políticos, escritores e incluso de gente hace siglos, lo ilustró todo con una imagen del Capitán Haddock, el marino amigo de Tintin que se había hecho un especialista en utilizar todo tipo de tacos cuando estaba enfadado, lo cual era casi siempre. Pero el Capitán Haddock no sería, del todo seguro, como estos señores de los que hablé antes. Por que una cosa es hablar de alguien que no te cae bien o de gente perversa, pero hay una obsesión de parte española que ya cansa, ya es como una especie de disco rayado, aunque ya no se hacen discos de vinilo, que todavía los recuerdo entrañablemente, pero recordando que si se rayaban, es decir, se quedaban atascados en el mismo surco, repitían el mismo fragmento de la canción sin parar, y teníamos nosotros que desatascarlo. 


Pero los que difaman continuamente a Catalunya no son ningún disco de vinilo, sino de otros elementos (en sentido metafórico) que son reales y que, si carecen de razones para ganarse el favor de otros y llegar a ser Presidentes o alcaldes, pues hacen lo mismo que en la Europa de la Edad Media: la culpa era de los judíos, y no pararon hasta que los expulsaron de casi todo el Continente, excepto si se hacían cristianos. Esto lo consiguieron con la Inquisición, y la española fue su peor versión, puesta (con toda la razón) por los judíos como muestra del peor racismo que ha sufrido la Humanidad. 


Ahora, los judíos han conseguido ser el símbolo de la lucha contra el racismo, a partir del Holocausto de seis millones de seres inocentes de su raza que fueron salvajemente exterminados en los campos de concentración nazis. Y casi nadie discute eso. No estoy descubriendo nada nuevo. No sé cómo arreglar esto, no soy Dios. No quiero hacerlo con sólo buenas palabras, no sirve de mucho. Ni tampoco con violencia. Sólo espero que no lamentemos algún día una tragedia similar a la del pueblo judío. Ni tampoco la que sufrieron los bosnios. Catalunya es un pueblo pacífico, no belicista. No se enfrenta a ningún doble del Capitán Haddock, que al menos, este era un tipo que hablaba duro, pero eran sólo palabras, y hasta una llama peruana le hacía la puñeta escupiéndole al rostro. Los catalanes no serán como una llama del Perú, serán mucho más sutiles para hacerse respetar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario